Infosessie in Revarte Edegem – Wat is NAH? Basisinformatie.


De belangrijkste oorzaken van een niet-aangeboren hersenletsel zijn (verkeers)-ongevallen, een beroerte, infecties of een hersentumor. De groep mensen met NAH wordt elk jaar groter, mede door de groeiende medisch en technologische kennis. Meer en meer mensen overleven hersenbeschadiging. Er wacht hen de zware taak om met de blijvende gevolgen te leren leven.

Het gezin en de directe omgeving belanden samen met de betrokkene in deze veranderde situatie: grote zorgen over de toekomst lopen doorgaans over in ‘zorgen voor’ een geliefd persoon die in meerdere of mindere mate op zoek moet naar zichzelf in deze nieuwe realiteit. Hierin zijn moeilijke of verwarrende situaties niet uitgesloten, omdat NAH naast mogelijke lichamelijke beperkingen doorgaans gevolgen heeft op de emoties en persoonlijkheid van de persoon.

Tijdens deze bijeenkomst geven we eerst uitleg over de ernst, gradatie en aard van hersenletsels. Daarna verduidelijken we mogelijke gevolgen en bespreken een aantal omgangsvormen om deze voor alle betrokkenen draaglijker te maken.

Door wie? Sabine Bruynseraede – Klinisch neuropsycholoog

Voor wie? Deze activiteit is bedoeld voor personen met NAH en hun familie/netwerk.

Wanneer?  10/10/2019 van 14:00 tot 16:30

Waar?   Revarte Edegem

Prijs? gratis

Uiterste inschrijvingsdatum       10/10/2019

IK SCHRIJF ME IN VIA  www.sig-net.be

 

 

 

Datum

10 okt 2019

Tijd

14:00 - 16:30
Categorie

no replies