Lezing in het revalidatiecentrum Gent. Basisinformatie over oorzaken en gevolgen van NAH

Wanneer we spreken over een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) bedoelen we blijvende hersenbeschadiging als gevolg van een traumatische gebeurtenis. De belangrijkste oorzaken zijn (verkeers)ongevallen, een beroerte, infecties of een hersentumor. De groep mensen met NAH wordt elk jaar groter, mede door de groeiende medisch-technologische kennis. Meer en meer mensen overleven hersenbeschadiging. Er wacht hen de zware taak om met de blijvende gevolgen te leren leven.

Het gezin en de directe omgeving belanden samen met de betrokkene in deze veranderde situatie: grote zorgen over de toekomst lopen doorgaans over in ‘zorgen voor’ een geliefd persoon die in meerdere of mindere mate op zoek moet naar zichzelf in deze nieuwe realiteit. Hierin zijn moeilijke of verwarrende situaties niet uitgesloten omdat NAH naast mogelijke lichamelijke beperkingen doorgaans gevolgen heeft op de emoties en persoonlijkheid van de persoon.

Deze vorming bestaat enerzijds uit een theoretische kadering over de ernst, gradatie en aard van hersenletsels. Anderzijds worden mogelijke gevolgen beknopt verduidelijkt en een aantal omgangsvormen besproken om deze voor alle betrokkenen draaglijker te maken.

Door wie? Engelien Lannoo – Klinisch neuropsycholoog

Voor wie? Deze activiteit is bedoeld voor familieleden van personen met NAH.

Wanneer?            20/06/2019 van 18:00 tot 20:00

Waar?     UZ Gent Revalidatiecentrum K7

Prijs?       Gratis

Uiterste inschrijvingsdatum:   20/06/2019

IK SCHRIJF ME  HIER IN 

 

 

Datum

20 jun 2019

Tijd

18:00 - 20:00
Categorie

no replies