Ontmoeting in Gent – Hoe ga ik om met angsten en stemmingswisselingen bij mijn partner met NAH

Mensen met NAH krijgen heel wat emoties te verduren. Van de ene dag op de andere zijn zij erg veranderd, en ook hun omgeving reageert totaal anders op hen. Dit kan aanleiding geven tot depressieve of sombere gevoelens, gevoelens van machteloosheid en incompetentie. Het leidt ook tot een rouwproces over alles wat verloren ging. Dit tenminste als er inzicht is dat er iets veranderd is, want vaak is ook dit inzicht verstoord.

En wanneer er inzicht is, blijkt het niet altijd even gemakkelijk elkaar in het verdriet te vinden. Soms voel je je meer hulpverlener dan partner, soms heeft de persoon met NAH het moeilijk om zijn lot te aanvaarden en reageert hij zich af op jou.
Naast het verdriet zijn er vaak ook angsten die door het hersenletsel uitgelokt worden: het gevoel van basisveiligheid -‘ons overkomt zoiets niet’- kan aangetast zijn, er kan ook schrik zijn om onder de mensen te komen…

Deze en andere emoties komen aan bod tijdens deze gespreksavond met andere familieleden. Naast theorie is er tijd om gedachten en ervaringen uit te wisselen.

Door wie?  Wouter Lambrecht – Klinisch neuropsycholoog

Voor wie?

Deze activiteit is specifiek bedoeld voor familie en netwerk van personen met NAH.
(Tegelijk is er een bijeenkomst over hetzelfde thema voor personen met NAH: zie code 203)
Studenten kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

Waar     UZ Gent Revalidatiecentrum K7

Prijs       € 5,00

Doelgroep          Breed publiek  Info

Uiterste inschrijvingsdatum       04/02/2019

Studenten kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

Datum

04 feb 2019

Tijd

19:00 - 21:15
Categorie

no replies