Ontmoeting in GENT. Hoe omgaan met vermoeidheid bij mijn partner met NAH?

Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan zichtbare gevolgen hebben zoals motorische problemen of een merkbare achteruitgang van de zintuiglijke functies. Er kunnen echter ook minder opvallende gevolgen zijn die pas opvallen naarmate je meer met de persoon in kwestie omgaat.

Een ‘onzichtbaar’ gevolg kan een uitgesproken vermoeidheid zijn: een persoon met NAH kan door het letsel effectief veel minder uithoudingsvermogen hebben. En dat niet alleen op het vlak van fysieke prestaties, maar ook op het vlak van denken en verwerken. Wie moe is, krijgt het lastig en iedereen heeft zo zijn manier om dat te uiten. Prikkelbaar zijn, traag reageren zijn mogelijke uitingen. Als de omgeving dit kan linken aan vermoeidheid, kom je tot een andere interpretatie die tot meer begrip voor de persoon in kwestie leidt.

Vermoeidheid of lusteloosheid, traag reageren, niet in actie schieten of snel geneigd zijn om op te geven kunnen echter ook wijzen op andere zaken. Het kunnen uitingen zijn van depressie, angst voor pijn enz.

Door wie? – An Cornelis  – Klinisch psycholoog

Voor wie? Deze activiteit is specifiek bedoeld voor familieleden van personen met NAH. (Tegelijk is er een bijeenkomst over hetzelfde thema voor personen met NAH)

Wanneer? 03/06/2019  van 19:00 tot 21:15

Waar? UZ Gent Revalidatiecentrum K7

Prijs?    € 5,00

Uiterste inschrijvingsdatum       03/06/2019

Inschrijven via www.sig-net.be

 

 

Datum

03 jun 2019

Tijd

19:00 - 21:15
Categorie

no replies