Ontmoeting in Gent – Ik heb NAH, hoe ga ik om met mijn angsten en stemmingswisselingen?

Een niet-aangeboren hersenletsel kan een hele resem gevolgen hebben, al dan niet duidelijk zichtbaar. De confrontatie met deze gevolgen zorgt vaak ook voor emotionele moeilijkheden. Stemmingsproblemen (zoals een depressie) en ook angstproblemen komen heel vaak voor na het oplopen van een niet-aangeboren hersenletsel.

Belangrijk is om dit bij onszelf te kunnen vaststellen en nog belangrijker is het te leren hoe we met bepaalde gedachten en gevoelens kunnen omgaan. Ook verwerken of leren plaatsen van bepaalde gevolgen van het hersenletsel kan heel wat emotionele problemen met zich meebrengen. Het feit dat zaken niet meer ‘vanzelf’ gaan, of niet meer verlopen zoals vroeger, zorgt vaak ook voor angst of verdriet.

Tijdens deze avond gaan we dieper in op een aantal mogelijke gevolgen waarmee we na het oplopen van een hersenletsel geconfronteerd worden, en bieden we ook adviezen aan in het omgaan met eventuele emotionele moeilijkheden. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en tips met elkaar.
Door wie?  An Cornelis – Klinisch psycholoog
Waar ? UZ Gent Revalidatiecentrum K7
Prijs ? € 5,00
Voor wie?
Deze activiteit is uitsluitend bedoeld voor personen met NAH.
(Tegelijk is er een bijeenkomst over hetzelfde thema voor familie van personen met NAH: zie code 202)
Studenten kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

Inschrijven via  www.sig-net.be

Datum

04 feb 2019

Tijd

19:00 - 21:15
Categorie

no replies