Vorming- Sint Kamillus Bierbeek – Omgaan met de cognitieve gevolgen van NAH

Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) als gevolg van bijvoorbeeld een hoofdtrauma of een beroerte kan leiden tot verschillende neuropsychologische problemen. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen cognitieve problemen zoals problemen met concentratie, geheugen, ruimtelijk inzicht, logisch redeneren en planning, organisatie van taken, en emotionele en gedragsveranderingen zoals verlies van interesse en initiatief, impulscontroleverlies en ontremd gedrag.

Tijdens deze namiddag bespreken we de meest voorkomende cognitieve problemen na een NAH. Deze problemen worden besproken in relatie tot het (dis)functioneren van het brein en herstelmechanismen in het beschadigde brein. Er kan gesproken worden over hoe cognitieve problemen zich weerspiegelen in het dagelijkse leven en hoe deze opgevangen kunnen worden. Er wordt eveneens ruimte gemaakt voor het uitwisselen van moeilijkheden, mogelijkheden, ervaringen en eventueel beproefde hulpmiddelen.

Door wie?

Rien Billet en Margot Hoppenbrouwers, psychologen

Voor wie?

Deze vorming is voor familieleden van personen met NAH, studenten en professionelen kunnen niet deelnemen aan deze vorming

Wanneer: Donderdag 17 januari van 15 – 17 u

Inschrijven?

Deze vorming is een samenwerking met

 

Datum

17 jan 2019

Tijd

15:00 - 17:00
Categorie

no replies